Review: Déjà vu

Nadat Ester Verhoef in 2006 doorbrak met Rendez-vous is ze alleen maar succesvoller geworden. Na Rendez-vous verschenen nog de bestsellers Close-up en Alles te verliezen. Nadat ik deze boeken in één ruk uit had gelezen had Ester Verhoef ook mij overtuigd als schrijfster. Inmiddels behoort ze tot de beste literaire thrillerschrijvers van Nederland. Haar boeken zijn niet alleen ontzettend spannend, maar hebben ook een psychologisch tintje, wat mij persoonlijk erg aanspreekt. Ik was dan ook blij met het nieuws dat er weer een nieuw pareltje in de boekenwinkels ligt.
 
Déjà vu is de nieuwste en vierde literaire thriller van Ester Verhoef en is de eerste week van verschijnen meteen op nummer 1 terecht gekomen in De bestseller60: een lijst waarbij elke week de meeste verkochte boeken in worden opgenomen.


Hoe ver ga jij voor je idealen?
Nadat de 27-jarige Eva haar baan als journaliste kwijtraakt is ze woedend. Ze wilde zich dolgraag bewijzen, maar de eindredacteur was het daar niet mee eens. Ze besluit daarom om enkele dagen eerder naar Frankrijk te gaan, waar haar beste vriendin Dianne een half jaar geleden in een gehucht is gaan wonen. Bij aankomst blijkt Dianne er vreemd genoeg niet te zijn. De sleutel van het huis ziet Eva in de tuingieter voor het huis liggen en zo kan ze toch naar binnen. Het huis blijkt verlaten en kil en Eva voelt zich er meteen niet op haar gemak. Dit is het startsein voor een opstapeling aan vreemde dingen die gebeuren: er sluipt iemand rond in de bossen bij het huis, de dorpeling reageren onaardig, niemand schijnt Dianne te kennen en de kat wordt gevild. Eva doet aangifte, maar de politie is te druk bezig met een moordzaak. Eva vertrouwt het niet en gaat zelf op onderzoek uit. En dat had ze beter niet kunnen doen…

Een thriller over vriendschap en verraad, volwassen worden en de prijs van idealisme.
 
Titel: Déjà vu
Auteur: Ester Verhoef
Uitgeverij Anthos
Prijs:  €19,95
Wil jij dit boek gaan lezen?

Geschreven door: Anne V.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...