Trend: capes

Een nieuwe trend die ik vandaag ga beschrijven zijn capes!
Een paar jaar geleden probeerde de capes al een comeback te maken in het modebeeld, maar dat ging niet helemaal goed, nu ziet het er echter naar uit dat ze toch weer helemaal terug zijn!










Capes, ze worden vooral gezien als warm en comfortabel. Cashmere, bont of wol. In suède met franjes (jaren 70 look) of een camelkleurige cape met een klassieke uitstraling? Alle materialen en soorten komen aan bod!

Een cape is eigenlijk een mouwloze mantel die over verschillende kleding kan worden gedragen als jas, vest of gewoon als een mooi accessoire. Ook is het ideaal om je minder mooie lichaamsdelen te verbergen en juist je mooie lichaamsdelen te accentueren (zoals lange benen). De meeste capes zijn daarom dan ook het beste te combineren met een rokje of een skinny broek.
Op de catwalk bij Yves Saint Laurent en Chanel zij vooral capes gespot die kort zijn en vaak vooral niet langer vallen dan het dijbeen.

Een variatie zijn de jas- capes. Dit zijn capes die vaak langer zijn, en die nauw worden aangesloten met een ceintuur voor de warmte. Ga hierbij ook voor mooie lange handschoenen want dit is een echte must omdat je onderarmen vaak niet geheel bedekt zijn!

Bij ASOS en ZARA heb ik al verschillende mooie (budget) capes zien hangen, want als we topdesigners moeten geloven, wordt de cape een enorme hit!

Shop ze ;)


Bron: asos.com
Geschreven door: Floor

2 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...