Beauty tips voor vliegreizen

Zoals jullie weten ga ik voor 16 dagen naar Brazilië. Wat natuurlijk helemaal tof, te gek en leuk is. Maar de vlucht gaat zo'n 10 uur duren en dat is nogal een lange tijd. Niet alleen duurt de vlucht lang, de luchtvochtigheid in een vliegtijd is erg laag en dit heeft een extreem uitdrogend effect op je huid.  De luchtvochtigheidsgraad kan soms zo laag zijn als in de Sahara. Vandaar dat ik jullie vandaag wat beauty tips wil geven voor vliegreizen.

Weheartit


Drink voldoende water
Vaak gaan mensen in vliegtuigen automatisch minder drinken. Flesjes water meenemen is verboden omdat deze niet aan de toegestane grootte voldoen, het wordt niet continue aangeboden door het vliegtuig personeel en het is erg vervelend als je continu op moet staan om te toiletteren. Maar schoonheid komt toch echt van binnenuit, het vocht wordt namelijk uit je lichaam gezogen door de airconditioning en daarom is het belangrijk om voldoende water te drinken. Laat koffie en Alcohol tijdens een vlucht dus liever staan, aangezien deze twee boosdoeners sowieso al een vochtafdrijvende werking hebben.

Lenzen uit, Bril op
Zelf heb ik geen van beide, maar indien je deze wel hebt en vermoeide droge ogen wilt voorkomen is het aan te raden om je lenzen te verruilen voor je bril.

Verzorg je huid
Ook je huid droogt in een razend tempo uit, zorg dus dat je een goede voedende en hydraterende crème bij je hebt om regelmatig te smeren tijdens de vlucht. Hiervoor ga ik mijn Embryolisse crème meenemen, lees hier de review. Om de kans op een gezwollen gezicht te verkleinen kun je tijdens de reis een klein beetje koelwater over je gezicht sproeien of spetteren, dit houdt de huid soepel.

Verzorg je lippen
Vergeet vooral je lippenbalsem niet, deze zul je nodig hebben om je lippen te beschermen tegen uitdroging. Niks zo vervelend als 10 uur lang op droge lippen lopen te sabbelen. 

Verzorg je handen
Dit is iets wat ik altijd en overal mee naar toe neem, een handcrème. Want ook je handen kunnen uitdrogen.

Probeer te slapen
Na zo'n lange vlucht wil je uiteraard wel uitgerust op bestemming aankomen, over een jetlag die gegarandeerd komen gaat nog niet te spreken. Probeer daarom zo veel mogelijk te relaxen. Neem daarom oordopjes/iPod, een nek opblaaskussen en een oogmasker mee. Dit maakt het gemakkelijker om tot rust te komen en om eventueel te slapen.

Bewegen
Tussen het slapen door is het belangrijk om toch even op te staan uit die stoel en om even een paar passen te lopen. Hierdoor komt de doorbloeding in je lichaam weer op gang en wordt de kans op spataderen verkleint. Een paar minuutjes staan om de twee uur is al voldoende.

Make-up
Gebruik geen make-up die je huid nog extra kunnen uitdrogen, dus liever geen poeder. Maar houdt het bij een gekleurde dagcrème, concealer, mascara en een beetje lipgloss.

Opfrissen
Voordat je aankomt om bestemming wil je jezelf uiteraard een beetje opfrissen zodat je weer goed voor de dag kunt komen. Gebruik een opfrisdoekje om je gezicht en handen op te frissen. Vervolgens kun je eventueel je tanden poetsen; Met een proefflesje parfum opspuiten; Met een deostick je oksels weer opfrissen; Met concealer wallen of kringen wegwerken; Een nieuw likje mascara voor een open oogopslag; Een laagje lipgloss en vervolgens nog even je haren borstelen (want nog uren met een slaapcoupe rondlopen dat wil je ook niet!). 

En denk eraan, er zijn bepaalde richtlijnen voor het meenemen van vloeistoffen in je handbagage. Vloeistoffen en gels kunnen alleen mee worden genomen onder de volgende voorwaarden: 
- Vloeistoffen en gels zitten in verpakkingen van maximaal 100ml
- Verpakte vloeistoffen en gels zitten in één doorzichtige en hersluitbaar plastic zakje van maximaal één liter
- Elk persoon reist met maximaal één plastic 1-literzakje

Helemaal voorbereid voor je lange vliegreis? Hoe maak jij je vlucht zo comfortabel mogelijk? 

Er komt tevens nog een artikel met fashion en algemene tips voor vliegreizen, dus hou De Poederdoos in de gaten!

5 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...