Vitamine E capsules

Vitamine E capsules zijn eigenlijk bedoelt om te slikken, ze zijn goed voor je bloedsomloop, hart, huid en haar. Maar je kunt de vitamine E capsules ook gebruiken voor uitwendig gebruik. Hiervoor knip je de capsules open, of prik je er een gaatje in zodat je de olie eruit kunt knijpen. Maar waarvoor kun je die pure olie nu eigenlijk gebruiken?



Vitamine E zit tegenwoordig in veel cosmetica producten en wordt daarom ook geassocieerd met gezond en goed voor je huid. Echter is de concentratie in deze producten zo laag dat het bijna geen verschil maakt. Jammer, want vitamine E olie heeft goede eigenschappen en kan gebruikt worden voor verschillende huidproblemen. 

Zo is Vitamine E olie geschikt om verbrandingen, wondjes en littekens te behandelen. Bij een brandwondje zal de pijn snel verdwenen zijn als je er meteen vitamine E olie op doet. Ook wondjes genezen sneller en het heeft een bevorderende werking op littekens (zowel nieuwe als oude).



Vitamine E olie uit capsules is 100% pure vitamine E zoals deze in de natuur voorkomt en is daarom het best te gebruiken. Bij De Tuinen of bij The Body Shop zijn ook flesjes vitamine E te koop, maar deze zijn verdund en zijn niet 100% puur.

12 manieren om vitamine E olie te gebruiken:
  1. Voor een zachte huid, ongeveer tweemaal per week aanbrengen.
  2. Brandwonden, voor een pijnverlichting en snelle genezing de olie op de brandwond aanbrengen. 
  3. Wondjes, door de pure olie op het wondje aan te brengen (let op: pas doen als het bloeden gestopt is). 
  4. Striae en (acne) littekens, door de pure olie op de plekken te smeren, elke avond of meerdere malen per week. 
  5. Eczeem en Psoriasis, door tweemaal per dag op de plekken aanbrengen. 
  6. Huidkanker, door 4-5 druppels vitamine E olie toe te voegen aan je zonnebrandcrème. 
  7. Glanzende huid, door de inhoud van enkele capsules en een eetlepel olijfolie in een potje te doen, mengen en vervolgens aanbrengen op je huid. 
  8. Hair repair, tegen droog en gespleten haar meerdere capsules uitknijpen en de olie als haarmasker in je haar smeren, daarna uitspoelen met shampoo. 
  9. Glanzend haar, door de olie als een serum in je haar te verdelen. 
  10. After sun, na het douchen op een natte huid de olie masseren. 
  11. Rimpels en pigmentvlekken, het helpt de pigmentvlekken verdwijnen en rimpels te verminderen, door de olie enkele malen per week op je huid aan te brengen. 
  12. Oogcrème, door de olie onder je ogen aan te brengen, dit zou de wallen en donkere kringen ook verminderen.

Hoe te gebruiken bij bijvoorbeeld acne littekens of als oogcrème?
Pak een steriele schaar of naald (even met alcohol ontsmetten) en knip of prik de capsule open. Knijp nu de olie in je handpalm of in een potje als je het wilt bewaren. Je merkt dat de olie ontzettend plakt en stroperig aanvoelt, daarom kun je de olie het beste 's avonds op je huid smeren. Smeer de olie nu op de plek waar jij wilt, op een gereinigde huid. Of je jou gezicht er helemaal mee insmeert, of dat je het alleen op bepaalde plekken smeert dat is aan jou. Wrijf de olie goed in de huid. Laat het vervolgens zo lang mogelijk intrekken, denk aan een uur tot een hele nacht). De volgende dag was je jou gezicht en sta je versteld van je zachte huid. Je kunt dit elke avond doen, maar het kan zijn dat je poriën hierdoor een beetje verstopt raken. Vindt dus zelf een balans hoe vaak je de olie gaat gebruiken.

Ik heb zelf gemerkt dat mijn huid superzacht wordt, wondjes zoals puistjes sneller genezen en dat het een positief effect heeft op mijn acne littekens. Natuurlijk moet je niet verwachtten dat acne littekens binnen een week verdwenen zullen zijn, vooral oudere littekens hebben toch twee tot drie maanden nodig om te helen met vitamine E olie. Houdt er wel rekening mee dat de olie erg dik is en dat het een hele lange tijd op je huid blijft liggen. Het trekt eigenlijk niet volledig in. Daarom raad ik jullie ook aan om ze 's nachts voor het slapengaan te gebruiken zodat de olie de gehele nacht de tijd heeft om in te trekken en zijn werk te doen.

Bij elke drogist kun je wel Vitamine E capsules kopen, voor ongeveer 5 tot 10 euro heb je een potje met ongeveer 60 stuks. Ik heb de mijne bij Kruidvat gekocht voor € 6,50 ongeveer.

Hebben jullie al ervaring met het uitwendig gebruik van Vitamine E capsules?

7 opmerkingen:

  1. Ik heb er geen ervaring mee ,maar het klinkt wel goed..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi, nou ik gebruike het ook...heerlijk zacht..en ik denk dat mijn rimpels minder zijn...of denk ik het maar...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. En gebruikte het ook op mijn ellebogen.zalfjes van de dokter gekregen, hielp echt niet!! en wat denk je....over..en het was echt heel erg schraal, rood....zag er niet uit..

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi, weet je soms ook hoeveel er precies in zo'n capsule zit? Sommige recepten vragen er bvb. 3 uit te duwen, maar hoeveel is dat in ml?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. ik gebruik pure 100% vit E in en natuur winkel gekocht.
    mix en paar druppels in al je cremes of olies :ogen,body enz.
    je huid vernieuwd iedere 3 weken geef het dus de tijd.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. werkt vitamine e ook voor gespleten nagels?

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...