Anna Drijver is een alleskunner

Je kent ze wel, de super mensen die met hun acteercarrière een opstapje maken naar het boekenwereldje, modellenbureaus of muziekindustrie. Zo zijn ze net bekend in een B-film en dan zie je ze alweer op een podium staan om het te maken in de popwereld.
Wat moet je er van vinden? Hartstikke leuk voor die mensen dat ze alles kunnen en overal beroemd mee kunnen worden? Carice van Houten die naast acteren ook ineens een muziekkenner is. “Dat is knap van haar, ze kan alles!” Ze heeft ontzettend veel rollen gespeeld en heeft een echt tv hoofd gekregen. Ze zochten waarschijnlijk nog een muziekcriticus of Carice had dit nog niet gehad. Keuzes maken is ook een vak.

Anna Drijver is een bekend actrice o.a. van Bright Flight en de co-assistent. Omdat ze daar bekend is, wordt haar boek makkelijk uitgegeven. Ze zal heus wel goed zijn in schrijven, daar twijfel in ook niet aan, maar het is niet helemaal fair. Als onbekende genialiteit die een boek schrijft kom je nauwelijks door de honderden ingestuurde boeken die een uitgever ontvangt. Maar Drijver haar boek wordt –natuurlijk kritisch- gelezen, vijf minuten nadat ze het naar de uitgever heeft gestuurd.

Ja, ik overdrijf. Maar met overdrijven dringt het tot je door. Waarom moeten bekende mensen ook ergens anders bekend in worden?

Herman Koch, een cabaretière. Schrijft al járen, nog voordat hij cabaret deed. Nu hij bekend is, leest iedereen ’t Diner en is het een bestseller. Maar waarom is hij nooit ontdekt als schrijver? Is hij wel zo goed? Moet hij in een gesprek met Matthijs van Nieuwkerk over de nieuwe serie Jiskefet perse het eerste hoofdstuk van zijn nieuwe boek voorlezen? Meeliften heet zoiets en is niet gepast.

Ik geloof dat er in die massa brei van onbekende grijze muisjes, tientallen diamanten zitten die het zonder voorberoemdheid moeten doorbreken in Nederland.

Geschreven door: Zora

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...