Bioscooptip: The Tourist

Een film met Johnny Depp en Angelina Jolie, geregisseerd door Florian Henckel von Donnersmarck  die zich afspeelt in Venetië… wat wil je nog meer?  Het klinkt allemaal geweldig, maar voor The Tourist draait het helemaal anders uit. De film werd een paar weken geleden nog genomineerd voor maar liefst drie Golden Globes (de op één na belangrijkste filmprijzen), maar tegelijkertijd werd hij door de critici ongenadig neergehaald. Tijd om zelf uit te zoeken of The Tourist een topper of een grote flop is.


Tijdens een ongeplande trip naar Europa om zijn gebroken hart te lijmen, maakt Frank Tupelo (Johnny Depp) kennis met Elise Clifton-Ward (Angelina Jolie), een bijzondere vrouw die niet bij toeval zijn pad kruist. Tegen de adembenemende achtergrond van Parijs en Venetië ontwikkelt zich een stormachtige romance en raken de hoofdpersonen ongewild verwikkeld in een dodelijk kat-en-muisspel.

Tussen Johnny Depp en Angelina Jolie valt er helaas weinig chemie te bespeuren. Op sommige momenten lijkt het wel of ze gewoon tegen hun zin staan te acteren. Als Angelina Jolie in een interview met Vogue dan ook nog eens liet weten dat ze de rol enkel aangenomen had omdat de opnames er snel op zouden zitten, dan weet je ook hoe laat het is.

Helaas is de film er niet in geslaagd om echt spannend of echt humoristisch te worden. Het meest geslaagde grapje doet me denken een Brad Pitt in Inglourious Basterds (Depp zegt: ‘Bon Jovi’ in plaats van Buongiorno).

The Tourist is een leuke vermakelijke film om te zien, maar als je de film echt moet gaan bekritiseren, dan blijkt de film niet te zijn, wat iedereen ervan had verwacht. Ik geef de film, ondanks alle kritiek toch een 8.


Ben je benieuwd geworden? Kijk dan hieronder de trailer van The Tourist.






Een leuk weetje: De rol van Frank Tupelo (Johnny Depp) zou eerst gespeeld worden door Tom Cruise.
 
The Tourist is momenteel te zien in de bioscopen.

Geschreven door: Mar

1 opmerking:

  1. Sinds wanneer heeft Angelina Jolie een baard en draagt Johnny Depp een jurk? ;-)
    Ik weet niet wie die bioscoopposter heeft ontworpen, maar... FAIL! xD

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...