DIY: Lippenbalsem

We hebben al heel wat ijskoude dagen achter de rug, maar er gaan er vast en zeker nog een hele hoop komen voor de lente weer begint. Daarom is het altijd handig om een lippenbalsem bij je te hebben. Je kunt je lippenbalsem kopen in de drogisterij, maar leuker is om er zelf een te maken. Hieronder leggen we je uit hoe je een lippenbalsem kan maken.

Je hebt het volgende nodig:
- Een pot vaseline
- Essentiële olie
- Magnetron
- Keukenpapier
- Lepeltjes
- Magnetron bestendige beker
- Potje of een klein blikje

En nu aan de slag...
Schep een lepel Vaseline in de magnetron bestendige beker, vervolgens zet je deze beker in de magnetron en zet je de magnetron een halve minuut aan. Even roeren en vervolgens wederom een halve minuut in de magnetron. Herhaal dit totdat de Vaseline gesmolten is tot een geheel. 

Indien je een lekker geur wilt toevoegen aan je lippenbalsem kun je enkele druppels essentiële olie toevoegen aan de gesmolten vaseline. Nogmaals alles door elkaar roeren.

Leg het potje of een blikje open neer en giet vervolgens de gesmolten massa in het potje/ blikje tot de rand vol. Laat de lippenbalsem goed afkoelen en hard worden, dit duurt ongeveer een paar uur.

Daarna is de lippenbalsem klaar voor gebruik. Geen droge lippen meer deze winter!

Psst...Wil je tevens een kleur toevoegen aan je lippenbalsem? Dit kan doormiddel van het samensmelten van een stukje lippenstift met de Vaseline. Je hebt maar een dun schijfje lippenstift nodig voor een subtiele kleur.

Geschreven door: Steffie

1 opmerking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...