TV serie: Glee

Oprah Winfrey blijft er voor thuis, net zoals Nicole Richie en Lindsay Lohan. Artiesten staan te trappelen voor een gastrol en alle Glee songs die in de serie voorkomen, zijn razend populair bij het publiek.
Glee was in Amerika al een grote hit en is nu ook eindelijk in Nederland te zien. De musicalcomedy  is zelfs zo populair dat televisieoproep FOX al voordat de opnames van het tweede seizoen waren begonnen, al bekend maakte dat er ook een seizoen 3 in opkomst is.

Maar wat maakt Glee nou zo leuk, vergeleken met al die andere comedies die we al kennen?

Glee gaat over leerlingen, die onder leiding van docent Will Schuester, een zanggroep hebben opgericht: The Glee Club. De groep bestaat uit het verlegen meisje Rachel, de invalide Artie (die ondanks zijn handicap geweldig gitaar kan spelen), Mercedes, de homoseksuele Kurt die telkens word gepest door de jongens van het footballteam en Tina- Cohen, een Aziatisch meisje met een grote voorliefde voor Gothic. Will vindt de groep nog te klein en besluit daarom zelf leden te gaan verwerven. Als hij hoort hoe goed footballster Finn kan zingen, weet hij deze via een smoes in de groep te krijgen. Dit in het nadeel van cheerleadercoach Sue Sylvester, die de Glee club alleen maar als bedreiging ziet.  Zij doet daarom ook maar alles om te voorkomen dat de Glee club de overmacht krijgt. Ondertussen krijgt de Glee club veel tegenslagen te verwerken door alle vooroordelen die de studenten hebben van de groep. Ondanks alles blijven ze toch doorgaan om de top te bereiken, namelijk het winnen van een nationale korenwedstrijd.


Hoewel de verhaallijn rond Glee best wel cliché is, onderscheid Glee zich toch van alle andere televisieseries die al op televisie te zien zijn. Het verschil zit hem vooral in de zangkwaliteit. De songs zijn allemaal gecoverd en in een geheel nieuw, fris jasje gestoken. Ook is het aanbod van nummers heel breed: van ‘Don’t preach’ van Madonna tot Lady Gaga. Glee kreeg veel lovende kritiek op het zangtalent van de cast. Zo won hoofdrolspeelster Lea Michele (Rachel) een Screen Actors Guild en was ze genomineerd voor een Emmy, Golden Globe en een Teen Choice Award.
Het Glee gecoverde nummer ‘Don’t stop believing’ (jaja, hetzelfde nummer als X- factor finalist Jaap!) stond zelfs in de Amerikaanse en Australische charts.
Ook de nummers Rehab en True Colors zijn ook zeker de moeite waard om te beluisteren. 


Glee is elke dinsdag om 20.30 uur te zien op RTL5!

Geschreven door: Marcella

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...