Dromen


Een tijdje geleden ben ik erachter gekomen dat ik niet echt dromen heb. Ik bedoel daar niet mee de dromen die je tijdens je slaap hebt, maar een droom die je wilt bereiken en die je blijft motiveren in je leven.

Vroeger had ik allerlei dromen, allereerst wilde ik kapper worden, toen wilde ik schoonheidsspecialist worden en daarna heeft mode-ontwerper mijn dromen nog lang gedomineerd. Toen ik klaar was met mijn middelbare school wilde ik mij dolgraag aanmelden voor een mode academie maar mijn moeder liet het niet toe en ze heeft me een andere opleiding min of meer aangedrongen. Uiteindelijk heb ik voor een MBO toerisme opleiding gekozen, welke ik na 4 jaar succesvol heb afgerond. Op dat moment was ik 20 jaar oud en nog te jong om al het echte arbeidsleven in te gaan vond ik zelf en ik heb mij toen aangemeld voor de mode academie in Arnhem, helaas werd ik niet toegelaten en mijn droom om mode-ontwerper te worden leek in duigen te vallen. Ik heb toen besloten om een jaar full-time te gaan werken in de toeristische branche zodat ik tijd had om na te denken welke HBO opleiding ik wilde volgen en uiteindelijk in die branche te gaan werken. In dat jaar was ik radeloos, ik moest een keuze maken die mijn toekomst zou veranderen en ik mocht niet een verkeerde keuze maken van mijzelf. Via internet heb ik wel tig opleidingbrochures besteld en op internet ben ik research gaan doen over wat de verschillende opleidingen precies inhouden. Uiteindelijk heb ik een keuze kunnen maken, allereerst ging ik een tweede poging wagen voor een mode academie in Amsterdam, maar wederom viel deze droom in duigen. Daarna bleven nog twee opties open voor mij, namelijk de opleiding journalistiek of toch weer een opleiding toerisme.

En toerisme werd het voor mij.

Momenteel studeer ik internationaal toerisme in Breda en  ben ik blij met de beslissing die ik toen gemaakt heb. Het huidige probleem is echter dat ik niet weer wat ik uiteindelijk met deze opleiding wil bereiken. Dit vond ik geen probleem, in mijn ogen kun je nog niet drie jaar vooruit kijken en als je dat wel doet kan het alleen maar tegenvallen. Echter werd ik een tijd geleden vreemd aangekeken toen ik dit zei en ze zeiden tegen mij dat je dromen nodig hebt om gemotiveerd te kunnen zijn en te blijven. Ik weet alleen dat ik na het behalen van mijn diploma ergens wil trouwen, eerst nog een paar jaar hard werken en eventueel carrière wil maken, rond mijn dertigste leeftijd aan kinderen wil denken en met name wil ik gelukkig zijn in het leven. Zijn dit geen motiverende dromen dan? Voor mij zijn ze dat wel en het allerbelangrijkste in het leven is om naar jezelf te blijven luisteren!

Wat zijn jullie dromen? Laat het me weten in de comments!

Geschreven door: Steffie

1 opmerking:

  1. Leuk artikeltje!
    Ik hoop dat je er snel uit bent wat je verder wil gaan doen, mss alsnog een mode opleiding in avondonderwijs ofzo?
    Mijn droom was altijd om iets met dieren te gaan doen. Eerst dierenarts, maar mijn ouders hadden het geld niet om die studie te betalen dus werd het een opleiding met afstandsonderwijs: dierenartsassistente. Verkeerde keuze bleek toen ik geen werk kon vinden omdat er geen vraag is naar DA's.
    Nu heb ik mijn eigen webshop en verdien daarmee goed geld. Mijn droom is nu om echt groot te worden daarin of, mocht het niet lukken, een dierenspeciaalzaak/pension te starten en zo snel mogelijk een huis kopen. Allemaal materiële dingen, zo ben ik nu eenmaal ingesteld :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...