Day Zero Project

We stellen allemaal weleens doelen voor onszelf. Meestal per 1 september (als de scholen weer beginnen) of per 1 januari. Vaak komt er van die doelen ook niks terecht. Eigenlijk zijn ze standaard en vrij onpersoonlijk en sta je er nou niet echt heel erg achter. Daartegenover staan de dingen die je écht leuk vind, maar daar doe je niks mee. Omdat je er geen tijd voor hebt, of omdat je er nooit zo over nadenkt wat je nou echt wil.



Day Zero Project gaat erom dat je voor jezelf een lijst opstelt van 101 doelen. Deze doelen kunnen van alles zijn, zolang ze maar jouw doelen zijn. Sommigen kunnen groot zijn (een halfjaar reizen) en anderen kunnen klein zijn (eindelijk weer eens de tijd nemen om bepaalde boeken te lezen). Sommigen kunnen serieus zijn en sommigen gewoon voor de lol, omdat je het een keer gedaan wil hebben. Vervolgens heb je 1001 dagen de tijd om al deze doelen van je lijst waar te maken! Waarom zo lang? Omdat je dan voor jezelf grote doelen kan stellen, omdat je toch wel even de tijd hebt.

Je kan je via de site aanmelden en zo al je doelen formuleren en ook aangeven wanneer je ermee bezig bent of ze hebt bereikt. Op de site kan je ook de lijsten van anderen bekijken, voor als je geen doelen meer kan bedenken of als je gewoon nieuwsgierig bent.

Het enige nadeel vind ik zelf dat, gaandeweg je bezig bent, jijzelf natuurlijk veranderd en daarmee ook sommige doelen. Na verloop van tijd zijn er misschien doelen die je allang niet meer aanspreken en zijn er anderen voor in de plaats gekomen. Je hebt gelukkig wel de mogelijkheid om je lijst elke keer aan te vullen en bepaalde dingen te verwijderen.

Dus voor iedereen die nog zoveel wil doen, maar er nooit bij stilstaat wat allemaal: Grijp je kans, meld je aan en drop je link (als je wil natuurlijk) hieronder in de comments!

Geschreven door: Anne v.U.

3 opmerkingen:

  1. Ik heb ook een day zero lijst ik ben er al best lang mee bezig en heel veel dingen zijn in progress en ook al een stuk of 6 klaar.
    Ik post alleen niet mn link, ik vind het iets te persoonlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. heb zelf ook al een tijdje een day zero lijst, vind het erg leuk en heb er ook al een aantal voltooid

    http://thestoryofmylife-nl.blogspot.com/ is mijn site (het is verder ook gewoon m'n blog, maar aan de linkerkant kun je het dayzero-gedeelte aanklikken)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Op zich een erg leuk idee! Alleen 101 doelen is wat veel voor mij persoonlijk :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...