De leren legging

De leren legging. Typisch een gevalletje van ‘hate it or love it’. Twee jaar geleden op de kaart gezet door onder andere Balmain en Givenchy, die zich lieten inspireren door de eighties, waar het kledingstuk ook een regelrechte hit was. 

Vele celebrities als Victoria Beckham en Mary Kate Olsen konden we bewonderen in hun leatherpants en al snel kwamen de leggings ook in de Nederlandse winkels terecht. Ik weet nog dat ik er niet aan durfde te beginnen want het was best edgy.

Vlak daarna barste de trend los en zag je echt bijna iedereen erin. Stijlvol, simpel sportief, ordinair… bij elke kledingstijl lijk hij te passen. Elke winkel verkocht ze, zelfs de Action had goedkope exemplaren! Dit was dan ook de tijd waarin ik het aandurfde om er ook een te kopen, maar natuurlijk bleek er een gat in te zitten thuis. Bad karma.

Inmiddels is de grote trend een beetje overgewaaid, en is de leren legging naar mijn idee geïntegreerd in de normale basisgarderobe. Net zoals dat je crèmekleurige cardigan bij dat rokje aandoet, wordt de leren legging aangetrokken bij dat zwarte jurkje. 

Leuk met een lange top en een boyfriendblazer erover, en daaronder mooie flatjes. En ik ben zelfs van mening dat ze leuk staan met Uggs! Mits verder goed gecombineerd natuurlijk. Winkels verkopen ze nog, maar niet meer in grote hoeveelheden. 

Wat we nu heel veel zien is de leren broek, die net zoals de legging tight, very tight moet zitten. Het voordeel hiervan is dat je er dus iets korts boven kunt dragen, wat bij de legging dus echt niet kan. 


Als je jezelf onzeker voelt over een eventueel buikje, kun je die weer verdoezelen met een jurkje of lange top, met een leren legging eronder. 

Kortom, de tight leather look pants is niet meer weg te denken uit het hedendaagse modebeeld. Ik ga er nu maar weer een kopen, zonder gat!

Wat vinden jullie van de leren legging?

Geschreven door: Charley

6 opmerkingen:

 1. Nee geen love van mijn kant.

  Ik vind de legging trend sowieso verkeerd begrepen.
  Iedereen loopt ermee.
  Maar wie kan hem hebben? 30% van de mensen.

  'Normale' benen zijn gewoon niet mooi in zo'n leren legging.

  Na na lastig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind leggings wel erg leuk, maar ik vind dat ik inderdaad geen benen heb voor een leren legging, dus die laat ik liever achterwege!
  Maar bij sommigen staat ie echt superleuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind dat het best leuk kan staan bij bij veel mensen :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben dol op leggings! Ik vind mijn knieën niet echt mooi dus als ik een jurk of rokje aan wil doe ik daar ALTIJD een legging of maillot onder!

  En ben het gedeeltelijk eens met Zora, niet iedereen kan een legging hebben! Gemiddelde en dunne mensen wel, maar mensen boven de maat 40 kunnen het beter niet doen... Net als de skinny jeans :S Die kunnen beter broeken dragen die aan de onderkant een beetje uitlopen, zodat het mooi in evenwicht is met de heupen (denk zandloper!!!)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Charlotte, je hebt helemaal gelijk.
  Onder een rokje of jurkje staat het super leuk ook met mensen die een grotere maat hebben.

  Skinny Jeans vind ik ook zoiets.
  maar ja als je maar 40 of 38 heb, waarom zou je het niet doen als jij het leuk vind?
  Lekker doen dus!

  Alleen tja, het ziet er soms gewoon niet uit.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...