Beauty: Lauren Conrad

Wie kent haar niet, Lauren Conrad, bekend natuurlijk van The Hills. Ik heb al eens eerder over haar geschreven op De Poederdoos (zie hier, hier en hier). Ze heeft onder andere een eigen boek, een beautyblog en een eigen kledinglijn. Vandaag neem ik haar make-up stijl eens onder de loep.


Als je van iemand kan zeggen dat ze een signature look heeft dan is het Lauren Conrad wel. Ze houdt haar make-up fris, altijd met een winged eyeliner, weinig tot geen oogschaduw, een gezonde blos met blush en een lipgloss óf een rode lipstick. Ze bewijst dat je er met minder make-up ook goed uit kunt zien.


Hoe krijgen we nu zo'n look als Lauren? 
Begin met de basis. Werk onzuiverheden en eventuele wallen of kringen weg met een concealer in dezelfde kleur als je foundation of één tint lichter. Vervolgens breng je foundation aan met een Kabuki kwast voor een natuurlijk effect, gebruik hiervoor een foundation die een natuurlijke glow achterlaat op je gezicht (lees hier over mijn 5 favoriete foundations) en poeder deze niet of heel licht af.

Dan die natuurlijke blos. Gebruik hiervoor een perzikkleurige blush (H&M, MNY en Maybelline hebben mooie blushes), dit kan poedervorm zijn die je aanbrengt met een blushkwast of mousse vorm die je met je vingers op je huid dept. Voor het aanbrengen breng je jou gezicht in een lach en dan breng je het aan bij de bolling van je wangen op je jukbeenderen. Begin licht en bouw het op tot je het Lauren effect hebt bereikt.

De winged ooglook. Gebruik hiervoor een vloeibare eyeliner (Essence, Hema en Maybelline hebben mooie eyeliners), dit is altijd een precies werkje waarbij je wattenstaafjes bij de hand moet hebben om te corrigeren. Begin met de wing in de buitenste ooghoek, een korte wing richting het uiteinde van je wenkbrauw volstaat bij deze look. Vervolgens zet je een dun lijntje vanaf het binnenste ooghoek, zo dicht mogelijk bij de wimperrand, en trek deze door tot je buitenste ooglook. Perfectioneer alles zodat het een strakke lijn is en maak deze ooglook af met mascara op je wimpers, het liefst twee lagen.

De wenkbrauwen zijn aanwezig bij Lauren, je kunt ervoor kiezen om je eigen wenkbrauwen een beetje bij te tekenen indien je dit graag hebt, anders is in vorm kammen met een wenkbrauwborsteltje voldoende.

Vervolgens op de lippen een nude kleurige lipgloss, of zoals ik al zei een rode lipstick. Indien je lipstick gebruikt: begin met je lippen te omlijnen en op te vullen met een lippotlood in de kleur van je lippen, dan pak je een kwastje om daarmee de lipstick zorgvuldig aan te brengen (met een kwastje krijg je een mooier effect en maak je minder snel foutjes), eventueel je lippen afbijten op een tissue en dan nog een laagje lipstick aanbrengen met het kwastje.

En klaar ben je met deze signature Lauren Conrad look! Helemaal af ben je als je de haren styled hoe Lauren ze heeft, dus een vlecht of los met onderin een mooie krul.

1 opmerking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...