How to: Perfect Gestifte Lippen

Lippenstift is al een eeuwenoud product en is wellicht het meest populaire make-up product wat er bestaat. Vele make-up kleuren komen en gaan, maar de rode lippenstift zal nooit uit de make-up tas van de vrouw verdwijnen.

Daarom besteden wij vandaag de aandacht aan de vraag, “hoe krijg je perfecte gestifte lippen?”.


Voor mooi gestifte lippen is het niet alleen een kwestie van lippenstift op je lippen smeren en klaar is kees, voor mooi gestifte lippen zijn er meerdere stappen te nemen.
Stap 1: Allereerst dien je de lippen te scrubben om velletjes te verwijderen, dit kan doormiddel van met je tandenborstel zacht over je lippen te wrijven, of doormiddel van een lippenscrub (zelf te maken of te koop bij Lush).

Stap 2: Nadat je lippen velletjes vrij zijn, dien je ze te hydrateren. Hiervoor gebruik je vaseline of Eight Hour Cream van Elizabeth Arden, laat dit zo’n 10 minuten intrekken.


Stap 3: Haal met een tissue de overtollige vaseline van je lippen af zodat ze droog zijn.

Stap 4:Vervolgens omlijn je de lippen met een lippenpotlood in je natuurlijke lipkleur en kleur je de lippen in. Dit zorgt voor een longlasting effect.

Stap 5: Nu pas is het tijd om een lippenstift in je favoriete kleur op je lippen aan te brengen. De manier waarop je dit doet is aan jou, je kunt het met een lippenseel doen voor een intens effect, met de lippenstift zelf of met je vingers voor een minder intens effect. Zolang je maar binnen de liplijn blijft.


Stap 6: Pak een tissue, vouw deze dubbel en bijt je lippen erop af. Vervolgens wederom je lippen stiften zoals bij stap 5.

Stap 7: Indien je een lippenpotlood in exact dezelfde kleur hebt als je lippenstift, dan kun je hiermee nog een strakke lijn mee trekken om je lippen heen. Dit voorkomt ook uitlopen van de lippenstift in de lijntjes.

Stap 8: En voor de liefhebbers, kun je een transparante lipgloss over je lippenstift aanbrengen. Let wel op, de lippenstift is dan zeker niet meer kiss-proof en de kans op uitlopen is dan groter.

Je lippen zijn nu helemaal af!

Hoe de rest van de look eruit dient te zien?
Omdat je lippen natuurlijk al vrij heftig zijn met lippenstift, dien je de rest van de make-up rustig te houden. Dus een heel subtiele blush, of liever zelfs een highlighter op je jukbeenderen. Een eyeliner kan prima, maar je uitdossen met zware kleuren oogschaduw is not-done, dus houdt ook de ogen vrij rustig. Het is leuk als je qua kleding en qua kapsel tot in de puntjes verzorgd uitziet, maar dit is helemaal aan jezelf!


Psst...Gwen Stefani wordt het nieuwe gezicht van L'Oreal!

Hoe vaak gebruiken jullie lippenstift?

Geschreven door: Steffie

1 opmerking:

  1. Elke dag, maar lang niet altijd rood. Ook vaak koraal / roze / nude / plum / berry... EIgenlijk alles komt wel voorbij :P

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...