Verse Munt thee

Momenteel is verse muntthee mijn favoriete drankje als ik 's avonds thuis ben. Of ik nu aan het werken ben aan school of aan mijn blog, of als ik op de bank lig met mijn boek, een kop verse muntthee zorgt ervoor dat ik me ontspan. Maar hoe maak je het? En wat doet het voor je?


Er zijn verschillende manieren om verse muntthee te maken, het meest simpele recept; een takje of  meerdere blaadjes munt in je theeglas en dan het glas vullen met water. De thee moet ongeveer tien minuten trekken, nog een keer goed roeren en dan is je verse muntthee klaar om gedronken te worden.

Een ander recept is een Marokkaans recept:
Spoel de theepot (een marokkaanse theepot die geschikt is om op gas te zetten) om met een scheut kokend water. Doe er 1 volle eetlepel groene thee in. Giet daar een scheut kokend water op, laat rondwalsen in de pot en giet het water weer af. Was de verse munt en prop het bosje munt in de theepot. Schep er vijf eetlepels suiker bij. Giet de theepot vol met kokend water. Zet de pot op het gas en laat de thee langzaam op laag gas trekken. Haal, als de thee omhoog komt, de pot van het gas. Roer de thee goed om en laat even staan. Schenk de thee drie keer in een Marokkaans theeglas en schenk die weer terug in de pot. Schenk een klein beetje thee in een Marokkaans theeglas. Proef of de thee sterk en zoet genoeg is. Schenk zoveel glazen vol als er gasten zijn en serveer de thee met lekkere Marokkaanse koekjes er bij.
 
Persoonlijk hou ik niet zo van suiker in mijn thee, en groene thee drink ik al de hele dag door. Daarom maak ik verse muntthee op de meest simpele manier met verse munt en water. Zo proef je de pure smaak van munt waar ik zo van hou.


Maar welke goede eigenschappen heeft verse muntthee eigenlijk? Allereerst verfrist munt je adem en verlaagt het je lekkere eetlust. Tevens is het goed bij maagpijn, indigestie, buikgriep, spierpijn of krampen. En een dampbadje met munt helpt bij een verstopte neus of een kriebelige hoest.

Munt is ook een handig afweermiddel tegen muggen, motten, mieren, vliegen, bladluizen en andere insecten. Wrijf een paar blaadjes over je handen, armen, nek en gezicht en je hebt geen last van muggen op een mooie zomeravond.

 
Reden genoeg dus om dit lekkere en gezonde drankje te drinken. Drinken jullie weleens verse muntthee?

12 opmerkingen:

  1. Zag je vraag erover hoe je het maakte op Twitter, leuk dat je het hebt gemaakt :D Verse muntthee is zo heerlijk en is echt mijn favoriete thee :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. leuk ! bij mij op mn werk maken wij dit ook : P

    xoxox

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik hou ook van muntthee! Haal af en toe een bosje munt op de markt (echt zoveel goedkoper dan in de supermarkt).

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jumm das lekker :-). Wij drinken ook vaak munthee (naja marokkaanse thee dan maar das ook munthee :-)

    xoxo ♥♥

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik heb het net gemaakt want ik had nog zoveel munt in mijn tuin staan. Eigenlijk gepoot om mojito cocktails te maken maar dit is gezonder!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Misschien een interessant artikel voor jou en je lezers. Een artikel dat ik heb geschreven over de gezondheidseffecten van muntthee:

    http://www.ishetgezond.nl/index.php/is-thee-gezond/is-muntthee-gezond

    BeantwoordenVerwijderen
  7. muntthee is ook goed tegen misselijkheid, koppijn, en darmgassen
    heerlijke thee men favoriet!!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik heb vandaag mijn eerste kop eigen muntthee gemaakt uit eigen tuin ik moet zeggen het is werkelijk fantastisch!! Bedankt voor de goeie tip!!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. ik maak zelf munt... how?
    bij de action kan je muntkweeksetten kopen voor een euro..
    nog verser, lekerder en goedkoper.. good luck ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Vandaag mijn eerste muntthee uit eigen tuin geplukt.
    Al jaren staan er 2 soorten munt te groeien. nooit gebruikt.
    Gekocht om dat ik ze heerlijk vind ruiken, telkens plukte ik wat blaadjes als ik er langs liep.Nu gelezen dat het zo goed voor me is. Dus nu worden ze gebruikt.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...